sobota 16. marca 2013

Panier de Fleurs I.

Hotový quilt nájdete tu.

Kôš s kvetinami. Nádherný názov pre nádhernú kolekciu od French General pre Modu.
Látky som kúpila už niekedy minulého roku a priebežne som uvažovala, aká deka z nich bude. Predstavovala som si niečo jemne luxusné, nevtieravo prepychové, šmrcnuté francúzskou romantikou a  ... celé moje .... Deku, pod ktorou sa budem cítiť ako kráľovná!

Nechcela som veľmi strihať nádherné vzory, zároveň som ale podvedome cítila, že tam musím mať nejaké hviezdy ...  No posúďte, ako som túto dilemu vyriešila. Zatiaľ len na tope:




Deku plánujem prešiť len voľnými meandrami, na tých látkach aj tak každé prešívanie zanikne v nádhere vzoru. Ale chvíľu bude čakať v skrini - nemám vhodnú výplň. Dovtedy k nej pribudnú určite aj nejaké vankúšiky a iné drobnosti ... a keď to raz dokončím, zbohom šitie, už sa len zamotám do deky a budem ležať pred televízorom :D
                                                                                 Marta

21 komentárov:

  1. Ta deka bude nadherna!ale šitie za televizor by som nemenila...prajem pekny den ada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adi ďakujem krásne - a dovysvetlim: ja som myslela, ležať pod dekou a užívať si ju ... a teda pred televízorom :) Musím to hneď doplniť do textu, nech to nevyzerá, že sa chystám len tak obyčajne ležať :)

      Odstrániť
    2. tak to ma teši!!!som proste blondina...pa pa ada

      Odstrániť
  2. Marti...luxusní záležitost...a ohledně ležení před televizí...tak to vím zcela jistě,u Tebe nepřichází v úvahu.
    Hezký víkend Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gabika, Jitka, ďakujem ♥♥♥ Aj Vám krásny víkend ... a ziadne kalamity, len slniecko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ach, ach jaaj...tak ja som začala deku pred tebou a tvoja nádherááá je už na svete, zatiaľ čo moja čaká na dokončenie :-( Ty si jednoducho, "poviem si" a už to je :-)) Kurnik, keď ma to už zajtra neprejde kašlem na ležanie a šijem aj ja. Marti tak ako si napísala, je jednoducha ale ma v sebe obrovský šmrnc. Je nádherne luxusná aj vďaka látkam a svedčí im ten vzor. Pozdravujem Ťa a krásnu nedeľu prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jaj Marienka, ďakujem krááááásne, som taká rada, že sa páči :) ... a určite sa dolieč a potom ši, aby sa Ti to nevrátilo o týždeň zasa, to je potom veľmi zlé ... ja už som odložila do skrine top aj stroj, máš čas dobehnúť aj predbehnúť :), len zdravie je najdôležitejšie ! ! !

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Marti, je tak dokonalý, že slintám pri každom pohľade.... myslím, že TV nehrozí, dokončenie deky Ťa akurát naštartuje na nové méty. Si šikulka s veľkým Š a dvakrát podčiarknutým:-)))
    Peknú nedeľu!

    rianna

    OdpovedaťOdstrániť
  7. nemám slov. Opravdu nemám, je nepředstavitelně krásná, bombastická, něžná, francouzská, prostě hezčí už být nemohla

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ach moje zlaté, až sa mi slza vykotúľala od dojatia, ste úžasné ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Marti, ani nevím, jak ti top pochválit, abys věděla, že jsem úplně očarovaná, jak je neuvěřitelně krásná, dokonalá, luxusní, nádherná! Zasloužila by si putovat vna PPM!!! Obdivuji, jakou nádheru jsi vytvořila! Ale myslím, že válení u televize u tebe nehrozí, je to u tebe láska na celý život nebo ne?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach Dani, veeeľmi krásne ďakujem za také super pochvaly, tak hrejú ♥♥♥ A ležať pri telke - no budem musieť, keď si došijem svoju luxusnú televíznu deku :) Budem chcieť využívať :) Ale jasné ... všetko s mierou, máš pravdu, patchwork je láska na celý život, pre každú z nás ...

      Odstrániť
  10. Der ist ja wunderschön geworden.

    Liebe Grüße Grit

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja som sa zmohla iba na oooch a aaaach...
    nádherná deka...
    Dakujem za upozornenie na mojom blogu. Ja som to zistila az ked som urobila zmenu, nenapadlo ma, že sa stana taka kalamita...ked bude viac casu, musim poposielat odkazy, nech netratim sledovatelov

    OdpovedaťOdstrániť
  12. je nadherna a velmi pochybujem ze das potom zbohom sitiu :D chi

    OdpovedaťOdstrániť
  13. jéééj Marti to je krááása, žasnem! Náhodou som natrafila na tvoj blog a neviem teraz oči odtrhnúť od toľkej krásy!
    Peknú nedeľu prajem

    Zdenka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Teeda mojka, valím okále ako puk, to bude skvost...vlastne už teraz je...nááádhera!!!! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ahoj Martuška
    píšem sem, snáď to nájdeš
    Aplikácie som podlepovala obojstranným vliselinom (vliesofix), vôbec to nie je tvrdé,práveže úplne super sa s tým robí, odporúčam. Zakúpila som si ho 5 metrov, do zásoby:))) rada by som sa zmohla na deku s aplikáciami, ako mapríklad tú domčekovú ako robila Katroška...
    Ja som si najskôr všetky aplikácie nalepila a potom som začala našívať. Ale keďže deka je veľmi veľká a mala som ju pod strojom poskladanú, tak na niektorích miestach sa začal odlepovať, preto som všetky aplikácie našila v jeden večer. Teplota na žehličke bola ok, asi som mala ,,slabý prítlak,, :)

    OdpovedaťOdstrániť