sobota 27. apríla 2013

Chevron, cik-cak, ric-rac ... alebo čo s jedným charm packom?

Charm pack z kolekcie Pomegranate - Tonga Batik od Timeless Treasures Fabrics, bol môj prvý precut vôbec... kúpila som ho len zo zvedavosti, veď stál nejak 4,99$... už lacnejšie sa žiaden precut kúpiť nedal (teraz už áno, už predávajú aj mini charm packy).  Obsahoval 40 štvorcov látok rozmeru 5''x5'', t.j. cca 12,7x12,7cm.

Látky sa mi celkom páčili. Na vrchu boli bordová a ružová, tak som myslela, že využijem niekedy pre Danku ... ale keď charm pack došiel a otvorila som ho, bolo tam bohužiaľ priveľa zelenej (ktorá na fotkách vykúkala, ale vyzerala skôr béžová a hnedá). Skončil v skrini na neurčito s tým, že raz hádam budem potrebovať takúto kombináciu ...

A teraz nastal ten čas! U známych som objavila moderný interiér, kde by táto kombinácia celkom išla. S veľkou radosťou som balíček vyhrabala a zarezala doňho :)  Rýchlo, kým si to známi nejak neprerobia :D

Charm pack sa využíva na menšie projekty, keďže je to dosť málo látky. Ja som vedela, že to bude nejaký obrus - behúnik na stôl. Vyhral chevron vzor, alebo cik-cak, ric-rac, každý to volá inak ... Každý štvorec charm packu som rozrezala na 3 diely  - štvorec 10x10cm a pásiky 2,7x12,7cm a 2,7x10cm. V kombinácii s bielou som dostala 80 polených štvorcov. Pásikmi som chcela lemovať a zo zvyškov ... reku uvidím, koľko a čo bude :)

Látky: 1 charm pack kolekcie Tonga Batik, farba Pomegranate od Timeless Treasures Fabrics, biela domáca bavlna
Rozmer: 54x106cm
Výplň: vatelín  80gr/m2





 Nezdá sa to, ale zošiť 78 polených tvorcov nebola sranda ... ani prešívanie ... Ku koncu ma napadlo, že z toľkých kúskov, ale väčších, by už aj deka mohla byť zošitá ....

Ostali dva polené štvorce a kopa pásikov. Využila som všetko do posledného cm :) Zo štvorcov vznikli podšálky.

Rozmer: 17x17cm
 

Zo zostávajúcich pásikov a kopy bielej som ušila vankúš. Farby už má menej, ale celý som ho prešila chevron vzorom, aby celkovo všetko ladilo..

Rozmer: 56x56cm, výplň 50x50cm



A nakoniec celá paráda pokope ... dúfam, že sa bude páčiť ....



                                                                                 Marta

29 komentárov:

  1. Krásne, moderné ...Ala

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S tou bielou je to priam úchvatné Martuš. K batikám nemám extra vzťah, ale u Teba vždy zmením názor a len valím okále :-) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dokonalé, padla som na zadnicu, ..vau cik cak ma predtým nikdy moc neoslovil, Ty si mu dala dušu...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super, perfektne! Ja si myslím, že práve cikcak sa do moderného interieru veľmi hodi, a prešila si to veľmi moderne - jednoducho, účelovo, moderne
    a to využitie zbytkov - no paráda. som teraz vo fázy, ked tiez tvorím najmä zo zbytkov, vždy mi bolo ľúto to vyhadzovat a keďže sa budeme sťahovať do menšieho bytu, chcem ich zužitkovať:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. divčence ďakujem ... tie Vaše slová pochvaly sa tak dobre čítajú ... len tak rastiem :) , ďakujem Vám ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Martuska opat nadhera - uzastne - ja sa teraz neviem nejako rozbehnut so sitim - len hackujem :D aj to pomenej... nejako som stale v utlme :D krane velmi :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Martuška veľmi pekné, jemné a super quiltovanie! Ja sa chystám na batik, ale neviem sa odhodlať objednať si cez internet, ak by som to nevidela naživo. Na fotkách sú farby asi skreslenéa a teraz sa mi to aj u Teba potvrdilo.
    Ale je to paráda, krásne! Aj ja by som také prijala.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Marti ahoj ..moc krásné!!! kombice látek s bílou mám moc ráda ,vypadá to tak slavnostně ,čístě , vznešeně a obdivuji Tvé umění došít látky do posledního cm ..to já nedokážu ..musím aspoň kousíček nechat na památku :-*)))))))))))))))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásné Marti... moc a moc:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Marti, no nie sú to moje obľúbené farby, ale vyzerá to nádherne! Hlavne ako súprava s tým vankúšikom a podšálkami ma to úplne dostalo. Krásny vzor a krásna práca, ako vždy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Marti, je to parada :-) ... ja sa flakam a ty zatial taku nadheru urobis :-) D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Parada!!!nadherna praca,niečo take by so chcela tiež vyskušat!pekne pozdravujem ada

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ach, vy ste úžasné :) Ja keď budem mať depku, prídem si čítať tieto komentíky :) Ďakujem ♥
    Inak súhlasím so všetkým, čo tu píšete o batikách všeobecne i o tejto konkrétne, tiež by som zaplakala, keby som mala z niektorých hoci aj polyard, fakt sú ťažké a bez tej kombinácie s bielou by to asi nevyzeralo lákavo ... ja som veru rada, že som tentokrát vyhrala :) Viac batík doma nemám, ale ako píše Jarmilka, ak budem niekedy objednávať, budem veeeľmi premýšľať, lebo nie vždy to musí vyjsť ... ale na druhej strane, život je o výzvach, určite batiky nezatratím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. S batikou som ešte nepracovala a objednať niečo take by ma určite ani nenapadlo, no Ty maš odvahy za piatich a aj kôli tomu Ťa obdivujem. Zase to vyšlo, super súpravička, aj vymakaná :-) Náhodou som sa tu kukla na chvíľku lebo záhrada mi teraz nedovolí a ty tu maš ďalšiu krásu :-) Prajem krásny sviatočný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nápad úžasný, vypracovanie perfektné. Súprava je dokonalá.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Marti, nádherná, dokonalá dečka, super celá souprava! Jsi moc šikovná, moc se mi líbí! Ale musela to být diost velká piplačka!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Marienka, Danka, Janka, cmuk, ďakujem ♥
    Dani: bola :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. krásna práca, farby skombinované a to prešitie na proste super, verím, že
    priatelia budú mať radosť:))

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Martuška, dielko sa ti úplne vydarilo a myslím, že známi padnú na zadok, tak, ako práve my...krásne si to všetko skombinovala a to prešitie je k tomu ako r.. na šerbel (pardon, iné prirovnanie ma nenapadlo:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Dievčence ďakujem, ani si neviete predstaviť, aká som rada, že sa to tak páči :) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Nádherné. Mám teď období kombinace s bílou, takže mi tvoje dílko úplně padlo do noty. Nádherně vypracované, zkombinované, prostě úžasné. Už jsem nad tímto vzorem taky přemýšlela, tak teď vidím, jak může skvěle vypadat.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Páááni, Marti, tohle jsem přehlédla!!! Nádherný set, moc krásný zpracování, líbí se mi ten přechod barev a to pravidelné quiltování!!!
    Nááádhera:o)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Nádherná souprava, moderní a při tom klasický vzor, skvěle vybrané látky a vše dovršeno parádním prošíváním. Tohle se ti jednoduše povedlo!

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Jani, Pavli, Zuzi, úprimne ďakujem, také slová sa veľmi príjemne čítajú a hlavne, dodajú energiu a nadšenie do ďalších výziev :)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Krasna praca ! :-) Aj ked je to vlastne "jednoduchy" vzor, tak pri dobre zvolenej farebnej kombinacii, preciznej praci a zladenom presivani je vysledok vyborny !!!
    alaba

    OdpovedaťOdstrániť