piatok 13. júna 2014

Paríž 2014 III. - Disneyland

Seriál
Posledný deň v Paríži sme strávili v Disneylande .... a takmer celý pršalo ...

Na vlak nasadáme pri Víťaznom oblúku
V Disneylande si môžete vybrať vstup do jedného z 2 parkov. Park Disneyland je rozprávková krajina  so zámkom, domčekmi, jaskyňami a mnohými atrakciami. Park Walt Disney Studios je zasa miesto adrenalínových atrakcií pre odvážnych. No a keďže sme jemné ženy, u nás zvíťazil rozprávkový park Disneyland :)

Vitajte v Disneylande :)
Prvé, čo sme urobili po vstupe, bol nákup pršiplášťov. Vyzeralo to s tým dažďom na dlhšie a nedá sa po kolotočoch chodiť s dáždnikom ... Samozrejme, do plnej poľnej v Disneylande patria ak už nie princeznovské šaty, tak aspoň Minnie uši :)

V plnej poľnej ...
Disneyland nikdy nebol miestom, ktoré by som veľmi túžila vidieť ... Ale keďže to bol Dankin výlet a išla s nami aj Gabika, ktorá zasa takéto bláznovstvá miluje, podujala sa naštudovať to. A tak po dvoch dňoch, kedy som ja ich dve ťahala a poháňala, prišiel deň, keď som poslušne kráčala, kde prikázali :)

Hlavná ulička vadie k zámku
Hlavnou uličkou sme sa dotali k zámku, okolo ktorého sú 4 žánrové krajinky. Prvá je Fantasyland. Je to miesto zábavy pre najmenších a jej súčasťou je aj Zámok Šípkovej Ruženky.

Zámok Šípkovej Ruženky
Prešli sme zámok i Jaskyňu draka pod zámkom, labyrint Alice z krajiny zázrakov (a fakt bol neuveriteľne zamotaný :) ), vyskúšali si vozenie v šáločkách, Lancelotov kolotoč i vozenie na lodičkách krásnou ružovou krajinou bábik.

Rozprávka všade dookola
Lietajúcich slonov sme vynechali - trebalo čakať okolo 50 minút ... V celom parku je pred každou atrakciou tabuľa s informáciou, koľko trvá približne čakanie v rade. Na niektoré atrakcie si treba zobrať časenky. To dosť uľahčuje rozhodovanie, kde pôjdete - stáť v rade hodinu je predsa nezmysel ...

Výhľad zo zámku

Prší a rozprávkové bufety sú  prázdne :(

Rozprávka všade dookola

Naša druhá atrakcia (prvou bol Alicin labyrint)
Gabiku veľmi zaujímalo, čo je to v tom Pavilóne Princezien - vojsť priamo sa nedalo, tak sme si zobrali časenky na pol šiestu večer ...
Všetky sme sa chceli stretnúť s Mickey Mousom, ale doba čakania bola 65 minút ... no to nie - ale plánovali sme sa vrátiť večer, či nebude menej ...

Lancelotov kolotoč

:)
Asi po kolotoči som pochopila, že takto to ďalej nepôjde - celý deň bol pred nami a Danka mala úplne premočené botasky a bola jej zima ... Zamierili sme do prvého obchodíku s Disney suvenírmi a obliekla som dieťa do suchého: ponožky, gumáky, bunda - a hneď sa Danka usmievala ešte viac :) Pochopila, že v Disneylande vystihla zo najlepšie počasie pre deti !!!! :):):) V slnečnom dni by dostala tak vodu a hranolky, v daždi dostala Disney výzbroj od hlavy po päty  :)

Vo Fantasylande je samozrejme oveľa viac atrakcíí, ale už nás tie detské kolotoče začínali nudiť, tak sme zamierili do Adventurelandu.
Tu sme sa povozili dúpätím Pirátov z Karibiku (opäť na lodičkách, ale v strašidelnej tme), pozreli sme si pirátsku loď a po dlhom hľadaní (mapa je mapa, ale realitou je spleť uličiek a tunelov ako v bludisku) sme našli aj hojdací most. Fakt sa z neho parádne krútila hlava :) Dom Robinsona Crusoa na strome bol tiež premyslený do posledných detailov !

Príbytok Robinsona Crusoa na strome

Stále na Robinsonovom strome ...

Hojdací most - ale nám trvolo, kým sme k nemu našli  cestu :)
Horská dráha Indiana Jones bola v rekonštrukcii - asi našťastie, lebo Gabika s Dankou by ma tam veru zatiahli, ako boli rozbehnuté :)  A musela by som, lebo atrakcie sú tak urobené, že kdesi nastupujete a kdesi vystupujete, ale často netušíte kde ste -  ak by som ostala pri vstupe čakať, možno by ma už nenašli :)

Zamierili sme do Frontierlandu, krajiny v štýle westrnového mestečka.
Vesternové mestečko
Postavili sme sa kdesi do radu a potom čakali, čo uvidíme  .. a bola to šialená adrenalínová jazda vláčikom po horskej dráhe Big Thunder Mountain ... no paráda, ale asi tak na hranici adrenalínového zážitku, ktorý zvládnem v pohode :) Ani Danka našťastie viac adrenalínu nepotrebuje ! Ale teda, páčilo sa nám veľmi - hlavne keď už to bolo za nami :D

Big Thunder Mountain
V tejto krajinke sme si pozreli aj strašidelný dom. Nebol ale vôbec strašidelný. Zasa to bola jazda v nejakom vozíku cez strašidelnú krajinu, ale tá krajina pirátov z Karibiku bola asi hrôzostrašnejšia ...

Strašidelný dom

Kvetinkové Disney zvieratká

... aj tie sú v tom daždi posmutnelé ...
Okolo zámku sme sa presunuli do poslednej krajinky - do Discoverylandu.

Tu mala byť atrakcia, keď vás v rakete kdesi vystrelia - nepotrebovali sme to, tak sme si vyberali len atrakcie, kde sme videli, do čoho idme. Prvé boli  boli autíčka v Autopii. Danuška prvýkrát v živote šoférovala :)

Konečne prvýkrát v živote šoférkou :)
Vyzerá to primitívne, autá idú po koľaji a nenarazia, ale je to šialený pocit, keď idete vľavo, šofér nestihne otočiť volant a celý predok auta je vytočený vpravo - rovno do steny ...  brrrrr ...
Na autíčkach na nás niekto úspešne vylial vodu - keď sme išli popod okraj strechy, akoby tam niekto zametal a dostali sme 3x priamy zasah ... na jednej strane v tom daždi to už bolo jedno, na druhej - ako nakričať na blbého Francúza??? :D:D:D

Autodrom
Ešte sme sa povozili na raketkách (klasický kolotočík) a pre istotu odišli, nech nenatrafíme na tú vystreľovaciu raketu :)

Minnie z Disneylandu
Do princezien sme mali ešte polhodinku a práve vtedy sa začala Disney paráda - sprievod Disney postavičiek. Aj slniečko chvíľku vykuklo pozrieť na tú nádheru a bolo to fakt emotívne, veselé, rozprávkové - aj ja, dospelá, som bola nadšená :) Veselá hudba, tancujúce zvieratká, mávajúce (a všetky dokonale afektované :) ) princezné, obrovské rozprávkové vozy ... zážitok pre malých i veľkých!

Disney Paráda - sprievod rozprávkových postavičiek

Disney Paráda

Disney Paráda

Disney Paráda

Disney Paráda

Disney Paráda
Po Disney Paráde sme aspoň na chvíľku zložili pršiplášte :)

Moja vyzbrojená Minnie ♥
A čo boli tie princezné ??? No smejeme sa ešte aj teraz - je to fotenie s princeznami :) Ešte, že sme mali Danku a rýchlo sme ju natlačili k princeznej, inak by sme sa museli my, staré kozy, fotiť s princeznou Tianou (ja ani neviem, z akej rozprávky, ale Danka poznala) ... No Gabika to na nás riadne ušila :) Keď už sme ale prežili, vzala som Danke aj fotku - tak nejak predpokladám, že s princeznami sa už fotiť nebude :)

Dobre som urobila - zabehli sme pozrieť, či sa skrátila doba čakania na Mickey Mousa a tam už bolo zavreté :( Tak má Danka aspoň tú princeznu ...

Ani ja som neodolala :D

Zázračná fazuľa
Cvakli sme posledné fotky ..

Ešte raz zámoček

A moja Minnie pred zámočkom ...
Kým sme sa dostali z Disneylandu von, opäť sa rozpršalo ... a keď sme sadali do autobusu, dokonca lialo!

Zbohom Disneyland
Zbohom Disneyland a zbohom Paríž .. alebo lepšie: Dividenia!  Veď Danku určite ešte nahovorím, koľkokrát len budem chcieť :)


Neviem si odpustiť ešte poslednú fotku : keby ste nevedeli, ako sa spí v autobuse, učte sa ... ponúkam krátky obrázkový návod :):):)

Ako sa spí v autobuse ...

                                                                                 Marta

4 komentáre:

  1. Ďakujem za prechádzku:)
    Krásne fotky a krásne miesto, nikdy som po Disneyladne netúžila, no po tvojom príspevku, veru by som neodmietla ísť sa tam raz pozrieť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Marti, děkuji za foto procházku! Super....paráda! Minnie uši ti velice sluší. Na takový velký kolotoč = koňa, bych snad vlezla i já. Všechny fotky jsou moc pěkné a komentář jsi napsala perfektní. Nejlepší je obrazový návod na spaní v autobuse. Díííky. Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásně nafocené Marti, hned bych jela :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá ďakujem za návštevu i komentáre - za Váš čas !
    Dáši - určite by si sa vošla, ja som tam sedela vedľa Danky - takú príležitosť si nenechám predsa ujsť :)

    OdpovedaťOdstrániť