nedeľa 9. apríla 2017

Tašky podľa jamaly

Mama zohnala nejaké látky z výpredaja, alebo možno len dostala zvyšky z nejakej dielne zadarmo, a chcela odo mňa ušiť tašky pre otca. Otec stále vláči kde-čo zo záhradky, na záhradku a tašiek nikdy nemá dosť.
Látky boli dve, kvalitou nejaká umelina, ale dosť pevná, zvrchu niečo ako mikrofáza, zvnútra akoby jemne pogumovaná. Modrej 90 cm a bielej 1m.
Spomenula som si na návod na eko tašku od jamaly a bola to super voľba!


Tašky som urobila väčšie, základný obdĺžnik som rezala 50x100cm. Uši som nechala dlhé podľa návodu. Keď som dokončila 2 tašky, nechcela som zvyšky odkladať do zabudnutie do skrine, tak som strihla podľa možností ďalšie dve tašky, pre zmenu s menšími ušami. Takže ocko bude mať tašiek a tašiek :)

Zvyškové tašky  s menšími ušami, modrá je celá menšia.


Prvé dve tašky s dlhými ušami.


Všetky štyri nákupky:


A pekne poskladané, ako vojačikovia :)


                                                                                 Marta

4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Hani ďakujem. A sú hlavne rýchle - druhé dve som aj s rezaním šila 2 hoďky, takže hodina na tašku, čo je super. No proste výborný návod od jamalky nesklamal :)

      Odstrániť
  2. Marti, jsou parádní, tatínek bude moc spokojený!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Povedené a praktické tašky, Marti. Je pravdou, že i můj otec stále nějaké tašky potřebuje a tak jsi mi připomněla, že bych mu taky mohla nějakou povedenou tašku spíchnout :-) Báječné dny :-)

    OdpovedaťOdstrániť