štvrtok 1. augusta 2013

Júlové drobnosti

Odkedy som odložila štetec, hneď som prehnala vyšívak i stroj, ale dokončila som zatiaľ len drobnosti.

U mňa vedie Labroškový vankúšik. (Labradori sú strojovo vyšívaní). Určite budú aj ďalšie verzie, lebo Danka si objednala s menami našich lások ♥ Rozmer má klasický - 40x40cm, výšivka z Embroidery Library (majú rôzne iné plemená i zvieratká v tomto štýle, stačí vľavo hore do search okienka napísať "sketch" ).


Čo poznám Vás, hobby krajčíročky, máloktorá môže oranžovú ... tak neviem, čím to je, ale ja a mnohí okolo mňa túto farbu milujú.  Oranžovú mám obývačku, kde je to nutné, lebo  je otočená na severovýchod. Slniečka si veľa neužije  a oranžová ju prehreje a rozžiari. Oranžovú mám v práci - tak rozhodol šéf, keď sa kupovali kreslá :) ... A rovnako s oranžovou je na tom Zuzka, ktorú očarili moje oranžové podšáločky a už si ich bude môcť užívať tiež :) Tiež strojová výšivka, rozmer 20x20cm.


No a keď už vrčal vyšívak, nedalo sa obísť Danku - tak som jej prizdobila mikinku. Na úplet som ešte nevyšívala a išla som do toho s malou dušičkou, ale na tento hrubší úplet sa vyšívalo nakoniec lepšie ako na bavlnu! A Danuška - milovníčka psíkov - mi 5 minút strachu oplatila šťastným  úsmevom :)


                                                                                 Marta

12 komentárov:

  1. Martuska ten vankusik je uzastny, krasna vysivka :D a aj mikinka sa podarila, chi a podsalky si uz take robila vsak?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pekne sa to podarilo, koľko málo stačí k radosti:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marti, to je úúžasné, krásné výšivky, už začínám šetřit na vyšívák :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásny vankúšik, možno aj preto lebo toto plemeno Labrador je aj moja srdcovka :-) A čo sa týka tej oranžovej farby, tak neviem o čom píšeš, lebo naopak ja zaznamenávam veľkú obľubu oranžovej farby. Dokonca aj ja mam svoju izbičku oranžovu s doplnkom tyrkysu. Je krásna slniečková. Výšivky veľmi obdivujem, ide ti to jedná radosť. Prajem krásny deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ...pekné drobnosti. Vidno, že si to užívaš...Ala

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dievčatá ďakujem :)
    Marienka: vieš, že som aj na Teba myslela, keď som to písala? .. že Ty tiež máš rada oranžovú, dokonca sme sa už na tú tému aj bavili, tak sa mi zdá ... no ale pozri blogy dookola, samé vintage, shybby shic, retro, nostalgia - tlmené, ja ich volám "vybľuté" farby - ako zasa, sú to krásne veci, páčia sa mi, ale ja ani na ostrú krikľavú oranžovú NEDÁM DOPUSTIŤ :) !!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Marti, zase začínam mať pocit, že súrne potrebujem vyšívací stroj :))) Vyšila si krásne veci. U mňa vedie mikina, perfektný nápad pre psíčkarov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka ďakujem :) Ešte že nemám ja malé deti, keby si videla tie vyšívané maličké bodyčka, podbradníčky ... už by si mala vyšívak objednaný :):):) Niekedy by som ja naopak brala deculko, aby som to mala komu vyšiť :) ...

      Odstrániť
  8. Máš to opět krááááásné. Jana

    OdpovedaťOdstrániť