pondelok 12. októbra 2020

Andalúzia 2019 I. - Z Košíc do Malagy letecky a lacno ...

Seriál:

       Život sa opäť spomaľuje, každý zalieza do intimity súkromia, je čas spomínať. Presne pred rokom, 12.10.2019, som s kamoškami odletela do Malagy splniť si svoj Andalúzsky sen, ktorý mi v r. 2018 nevyšiel celkom podľa plánov.

        Polovicu novembrového výletu 2018 do Andalúzie som preležala v posteli so zápalom priedušiek. Hneď po návrate mi bolo jasné, že to musím napraviť ... a prečo nie hneď na ďalší rok? Rozhodnutie padlo o to ľahšie, že som dokázala skombinovať Ryanair lety a letieť do Malagy za relatívne lacný peniaz priamo z Košíc. Na lacný výlet som namotala hneď 5 kamošiek/kolegýň, tak sme boli pomerne slušná výprava. Leteli sme Košice - London Southend - Malaga a všetky 4 lety dokopy nás vyšli (už aj s malým kufrom na palube na každom lete) cca na 120€ na osobu. Paraáda, že? :) Ono sa ani inak nedalo, lety do Budapešti mali všetky prílet o 1:00 - 2:00 v noci, no kto by pre nás tam v taký čas chodil ... Menšia komplikácia nás čakala len pri spiatočnom lete - nedali sa skombinovať nadväzujúce lety v jeden deň. Museli sme v Southende prespať. Aj tak ale jedna noc vyšla cca 30€/osobu, čo je v súčte 150€ za cestu a je to menej ako minimálne 200€ pre lety s prestupom LOTom alebo Austriou ... A ešte sme to obrátili na výhodu a urobili sme si aj v Southende malú poznávačku :) Dokonca aj na to sme sa teda tešili!
      Väčší problém dievčatá videli v tom, že cestou do Malagy sme mali na prestup v Southende len 1h 5min. A to v Londýne na letisku sa už robila pasová kontrola (asi sa dopredu pripravovali na výstup z EU). Zakázala som dievčatám o tom vkuse hovoriť a stresovať. Týždeň pred výletom nám odlet zo Southendu do Malagy odsunuli o ďalších 10 minút, takže aj ich stres poľavil a nakoniec všetko dokonale dobre dopadlo. Z Košíc sme odleteli o 10:35 a o 16:50 sme vystupovali v Malage na letisku. Všetko som si ešte pamätala z minulého roku - bez problémov sme sa vlakom za 8 min dostali do centra. Za ďalších 8 min sme stáli pred ubytovaním Sky Sea Holidays MALAGA AVE, a tu nastal naozaj menší problém. Nikto nás nečakal a telefón nikto nedvíhal ... no počkali sme si hodinku do 19:00, kým sa mi ubytovatelia ozvali a následne kým prišiel starší pán, ktorý nehovoril anglicky a rukami nohami nás ubytoval a všetko vysvetľoval hodinu ... Trvalo to, ale hlavne že sa podarilo, ono zas na bytík pre 6 osôb, 10 min od stanice Maria Zambrano, a za 240 na 4 noci (t.j. 10€ na osobu za noc, 40€ na osobu za pobyt!!!) sa oplatilo počkať!
Tatry?
      Trochu sme si oddýchli a napriek únave sme vyšli von, pozrieť si večernú Malagu. Viedla som dievčatá popri pobreží, že sa zvezieme na vyhliadkovom kolese, ale ono tam nebolo !!! Doteraz som len v Paríži mala vždy tú smolu, že tam koleso nebolo, teraz sa k Parížu pridala Malaga :) Ale nevadilo, prešli sme sa po Promenáde až k majáku, kúpila som si zubnú kefku, ktorú som zabudla doma, a nakoniec sme si v bufete pred Pompidou dali tapas a sangriu alebo klaru (radler).
Večerná Malaga
Večerná Malaga
Večerná Malaga
Večerná Malaga
Večerná Malaga
Večerná Malaga - Katedrála
Večerná Malaga -Alcazaba
Večerná Malaga
Večerná Malaga - múzeum Pompidou
Večerná Malaga - moje obete :)
Večerná Malaga - Promenáda
Večerná Malaga - fľaškovníky :)
Večerná Malaga
Večerná Malaga - parkovisko pod farebnou fontánou

                                                                                 Marta

2 komentáre:

  1. Trocha zmatků při cestování musí být, ale pak...
    Marti, určitě se brzo vrátíme k cestování a normálnímu životu. Musíme věřit! Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako píšeš, Helenka, do konca pobytu sme si už ne tieto nepríjemnosti ani nespomenuli, bol to úžasný výlet! Pozdravujem, Marta

      Odstrániť