sobota 27. novembra 2021

Prvé pokusy s úpletom

       Niekto vie, niekto nie, overlock som si chcela kúpiť už na jar ... ale pokazilo sa mi auto a 540€ išlo na jeho opravu a bolo po overlocku :) Začiatkom novembra som si povedala, že veď keď veľmi chcem, musí to ísť aj bez overlocku! Kúpila som si meter úpletu a skúšala šiť na bežnom stroji overlockovým stehom. No boli to pokusy jedna radosť, ale nakoniec to bola celkom úspešná akcia!!!

      Ušila som si zateplenú čiapku, dve jednoduché čelenky, dve zateplené čelenky (po jednej si už zobrala Danka do Prahy)  a mega nákrčník - tunel s obvodom 150cm a výškou 50cm. Bola a som spokojná so všetkým, len ten nákrčník je taký neohrabaný. Ponosím a uvidím, či neprešijem na šál na omotanie a zapnutie na gombíky.

      Nákrčník je zateplený s minky, čiapka a čelenky teplučkým flísom. Ten flís oveľa viac hreje ako minky, viac minky nechcem. Keď už ste tu zablúdili, ponúkam vám na pobavenie zopár vyžehlených mobiloviek, čo som fotila hneď po dokončení ☻☻☻

     Čelenku som už aj stihla vyvetrať výlete - už bola na Mohérových útesoch :) A vy už teraz viete, že môj ďalší cestopisný blog bude z Írska ;) Neprezraďte ;)

      A šťastný koniec tejto story je, že sa mi to šitie úpletu veľmi páčilo a ja som si ten overlock kúpila teraz!!! Mám ho doma 4 dni a dnes som úspešne zrecyklovala šaty, ktoré som asi ani nikdy neobliekla, a ušila si z nich tričko (strih Pro šikulky). Na prvý pokus som so sebou absolútne spokojná!! S tričkom samozrejme až tak nie, ale na doma je v pohode nositeľné. Ďalšie musí určite byť minimálne dlhšie :)

      Želám vám krásny večer a držte palce do mojich ďalších úpletovo-overlockových pokusov ♥
                                                                                 Marta

4 komentáre:

  1. No, jak je vidět, je to víc v rukách než ve strojích! Marti, jsi fakt šikovná!
    Moc se těším na tvou reportáž a přeji příjemné adventní dny. Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Blahopřeji k novému kamarádovi. Určitě budeš s overlockem moc spokojená. Tričko je náhodou super.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. -Jak je vidět, všechny ruční práce ovládáš na výbornou a každý stroj zkrotíš!👍

    OdpovedaťOdstrániť