nedeľa 24. januára 2016

BLOOM Sew Along - bloky 1,2

Náhodou som na blogu Lori Holt -  Bee In My Bonnet natrafila práve načas na nádherné spoločné šitie quiltu BLOOM od Roberta Kaufmana. Pozrela som na zvyšky kolekcie Hello Lusciuos v skrini a bola som chytená ...
Samotný návod je free, ale bez šablóniek. Keďže šablónky by ma pri objednaní z USA stáli aj 50€, nemám na výber a šablónky si kreslím podľa obrázkov v návode.
Quilt má 20 blokov a ja budem šiť, kým budem mať z čoho :) Podľa počtu ušitých blokov sa potom rozhodnem, čo z toho bude. Ozaj - keďže ide o spoločné šitie, šije sa každý týždeň jeden blok. Zverejňovať ich budem podľa nálady :) Dnes vám predstavujem moje prvé dva bloky.

Blok 1:



Blok 2:



                                                                                 Marta

11 komentárov:

  1. Marti.....díky za odkaz,myslím,že jsi započala opět tuze pěkný projekt:-)
    Hezké dny nadcházejícího týdne,Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Marti mam nie 100 ale 1000chutí sa pustiť do tohoto projektu. Keďže tento motív na mňa úplne zapôsobil a tie kvetinky sú fantasticke a veľmi použitelneeeeee :-) Ja túto kolekciu látok nemam ale skúsim si vyskladať či by to šlo z kolekcie Etchings mam ju v kvetinovočervenom prevedeni. A zároveň sa už tiež konečne zapojím a skúsim taketo šitie na pokračovanie :-) Veľke dík za upozornenie a inšpiráciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pozrela som si teraz ešte origiál, a tvoje spojenie látok sa mi páči oveľa viac...a mam aj otázočku, tam sú kvetinkové kúsky prešite a otočene na líc a našite. Tvoje sa mi zda že našívaš špeci...stehom vystrihnute kusky, ako aplikáciu? Ahoj maj sa krásne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marienka ďakujem! Celkom ma poteší, keď budeš šiť, mám rada Tvoje šitie! Čo sa týka aplikácií, šila som na novopast 20ku a otáčala, len ona našíva ručne a ja som našívala strojom tým stehom čo vidíš. Oni aj tu aj pri iných návodoch s aplikáciami vačšinou napíšu, že každý môže aplikovať postupom sebe najbližším. No ručné našívanie nie je mne blízke :) Tak som zvedavá, ako to bude vyzerať v Etchings :)

      Odstrániť
    2. No prve čo ma napadlo že ručne to aj ja šiť nebudem :-) veď to nieje potrebne. Momentálne dorábam jeden quilt, včera som začala quiltovať... Ďakujeeem krásne za odpoveď Martuška a tešim sa kedy už začnem :-)

      Odstrániť
  4. Marti, krásne si to zmákla i bez šablón.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá ďakujem! :) Je to naozaj príjemné a oddychové šitie, menšia piplačka ako s domčekmi či srdiečkami :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ty sa nezdáš :-) Ešte stále si mi neprezradila, kde máš schovaný zdroj energie... Tú stránku mám rada - tam si tiež chodím pásť oči. Tak nech ti to stále pekne šije, Ala

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Oh, Marta! Your blocks are so soft and pretty. I love them in those Hello, Luscious fabrics. This is going to be the loveliest quilt!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super Marti, abych řekla pravdu, taky jsem se na ty bločky koukala, ale protože jsem teď převážně omotaná klubíčky, jde šití trošku stranou :-)) Tak ať se ti daří, začala jsi parádně !! Pa Hana

    OdpovedaťOdstrániť